Finse 1222

Semestern har bara rasat iväg. Men trevligt har jag haft. Började med att sticka till Gbg för att besöka Håkans födelsedagsfest. Strålande väder o trevligt folk. Sen hem en halv vecka för att sedan sticka iväg till Lkpg o sedan vidare till Skåne. Har vart ett jäkla resande med buss o tåg. Men det har det helt klart varit värt.

Midsommar är även den värd att nämnas. Hade en riktigt trevlig vecka i Kungsör. Så trevlig att jag tyckte det va jobbigt att lämna alla när jag stack halvfull/bakis på söndagsmorgonen. Själva midsommar tillbringades hos Pälle. En heldag fylld med glatt folk, lekar, sill, nubbe, en jädrans massa öl/vin/cider o ett syskonpar med likadana kalsonger som dom glatt visade upp för alla. Midsommardagen fortsatte även den i alkholens tecken. Dagsfylla på gräsmattan på drottninggatan. Kvällen avslutades hos familjen Jansson med ett glatt gäng på både vuxna o barn. Dock slutade tydligen kvällen i en stor duns. Vet inte hur det gick till men tydligen åkte jag på nån lättare hjärnskakning av att få david över mig i en nacksving. Så kan det gå. Som alltid, jag börjar nog komma underfull med vad "Ida Larsson-full" betyder. haha.

I söndags tog jag mig till Lkpg. För en heldag hos Rille med ytterst lite rödvin, tv-tittande o online-pizza. Dagen efter bar det av tidigt. 7.00 för att vara exakt. Med en resa på 13 timmar framför oss. Mådde som en påse skridskor men det ordnade upp sig efter resans gång. Under väntetiden i Oslo passade vi på att träffa Jonna,Jocke o Danne. Nice att se dom! Nu är vi alltså här. Kom fram strax innan 21 igår. Kvällen avslutades med en liten urspårad fylla. Men det är sånt man får lära sig att ta dagen efter. Och jag om nån klarar det väl.

Idag har det varit första jobbdagen. Började vid 12. Jag o Danne har varit Maris lärlingar hela dagen lång. Det kommer nog gå bra till slut. Men det känns lite läskigt att vara restaurangansvarig. Man lär sig nog efter ett tag. Någon gång ska man ju lära sig något nytt o det va ju det jag ville nu. Så bara att bita ihop, klart det kommer skita sig ibland. Då lär man sig väl något nytt av det med?

 

Nu ska jag väl ta o hitta på nåt. Imorgon börjar vi 8.30, så det blir nog en lugn tillställning idag skulle jag tro.

 

Men jag trivs, visst det är öde o utanför mitt fönster är stora berg fyllda med snö. Men hey, kompis det går bra nu. Jag kommer komma hem med massa klirr i kassan!

puss o hej

Kungsan, rätt fint på sommaren!

Då va jag hemma igen. Hemresan gick väl någorlunda smärtfritt. Fysatan vad långt det är från strömstad o hem? Vad hände där liksom?
Väl hemma blev jag inkallad på fotbollsträning av Magda. sicken träning sen, typ det jobbigaste jag vart med om. not. haha. det visade sig att det var bara jag, magda, vicky o malin som tänkt träna dagen till ära så vi lallade runt, gjorde magövningar men framförallt knipövningar som vicky lärde oss. jaja, kul hade vi allafall. Avslutade dagen med korvgrillning hos malin o lite skitsnack.

Idag har jag faktiskt vart duktig, upp o powerwalka 9 imorse. Ska bara se till att det blir så imorrn med, o alla andra dagar. Finns tydligen ett kännt ordspråk på finse. Inge fys, inge mys. Dags att börja ta tag i fysen helt enkelt...

Ikväll är det allsvensk fotboll på runevallen, eller njaae. från ena hållet allafall. Kungsör ska tydligen spela fotbollsmatch på Åtvidaberg. Kommer väl antagligen åka på storstryk. men vad gör väl det. solen skiner ju allafall!

nehepp, ska ta tag i min semester nu o glutta tåg osv.

bye