Lite lättare. Mycket lättare.

Den största deppen är över för denna gången. Tur är väl det. Klumpen i magen är borta. Ny kraft har hämtats o nu kör vi det sista. Punkt.

Det är rätt mysigt här endå. Kom precis på att man oftast inte behöver en klocka. Tåget tutade precis (som det alltid gör vid tunneln) och då vet man enkelt att ahaa, klockan är 01.38. Skadad? Vad vet jag. Men en sak vet jag. Jag kommer vara folkskygg när jag en vacker dag sätter mig på tåget hem.

Tackar fint för Vickys kommentar innan, det stärkte. Jag längtar nåt så fruktansvärt till januari. Men som alltid innan man reser så är det minst 2,5 månaders väntetid kvar. Och någonting jag har lärt mig är att tiden går jäkligt fort tills dess. Snart sitter vi på Arlanda o dricker öl o skålar för livets glada dagar. Så det så!  (dessutom vet jag att jag kommer läsa detta inlägg samma dag som vi ska åka och tänka, jag hade rätt, tiden gick fort) Det gör jag innan varje resa...haha.


Så med andra ord. Jag mår bra igen. Inget depp o massa pengar som klirrar in på kontot varje månad den 10. And still - Det är värt det!

Nu laddar jag om inför den helgen jag vart nervös över sen jag kom hit. Det stora bröllopet! :)

Gonatt.

Svåra tider.

Nu är jag inne i en depp-period igen. Det har sina anledningar. Men det är sånna anledningar som stannar i min hjärna. Och inte många vet om dom tankarna. Jag vill bara ha förklaringar. Men får inga.

Ibland är det tillomed så pass att jag vill spola fram tiden 1,5 månad. Komma hem till Kungsör och bara vara. Inte behöva tänka så mycket. Men sen finns det självklart dagar som jag hellre vill spola tillbaka tiden med. Allt är krångligt helt enkelt.

Det va allt.

Fixat o trixat.

Idag har jag fixat endel roliga saker. Säger dock inte riktigt vad. Det får de flesta av er veta snart endå. Men se till o va lediga lördagen den 27 november...;)
Idag har tv vart här som sagt. Kul att det händer nåt spec här på hotellet ibland. Fick duka upp lite "finare". Linn fick repliker i baren hon skulle säga när hon hällde upp öl och jag fick servera tallriken 2 ggr pga omtagning. haah. Hoppas man får se detta program en vacker dag.
Kvällen till ära har tillbringats på hotellet o kollandes på idol. Kul att det har börjat igen. Får en såndär härlig känsla av tanken på att fredagskvällarna sedan kommer spenderas i kungsan med idol, som på den gamla goda tiden. Dock utan Mike. Trist.

Har dessutom varit duktig o bäddat rent o städat. Är dock inte rent längre eftersom jag o matilda drack te i min säng. Väldigt smart av oss då båda spillde....haha. :)

Dax att sova, imorrn blir det Geilo. Lite fika o ögonshopping är tanken. Känner jag mig själv rätt så vet jag hur det slutar....

gonatt.

Då va allt klappat

Dagen till ära har allt fram till maj löst sig. Blev som jag skrev tidigare. Resan är bokad, 3 januari bär det iväg. I 2 månader på "samma" resa som alltid. Det kommer bli grymt. Jag vill ha sol nu.
Ringde dessutom Torpet i Kungsan när resan va klar. Relativt klart att det är där jag spenderar november o december. 2 månader i Kungsör. Det går nog bra hoppas jag. Klart det gör. Bara vara hemma o ta det lugnt. Inte tänka på så många problem. Känns faktiskt helt okej. Vara på ett ställe där allt funkar på rutin, slippa komma in i nåt nytt. (förutom jobbet då) Men aaa, ska jag vara helt ärlig så är jag riktigt nöjd över att bara vara hemma. Dessutom så är det under morgondagen jag ska fixa lokal till min 25års fest. Lätt. Det kommer bli grymt. Hoppas jag.  

Genast känns det lättare på nåt sätt. När man har något att se framemot. Det är då man förstår varför man är här bland de ödsliga bergen. När man vet att shiit va kul jag kommer ha för liite av de pengarna jag sparar här. För jag kan helt klart säga att lyckas jag spendera allt under 2 månader i Thailand, då är det dax att söka ekonomisk hjälp. hah.

Fast samtidigt kan jag faktiskt säga att jag börjar lära mig att leva på Finse. Jag gillart. Det är extremt lugnt o skönt. Vi kollar film. Vi spelar kort. Vi jobbar. Vi sover extremt länge om dagarna. Vi går på tur. Och ibland går vi heeelt bananas o dricker asmånga halfliters. Man skulle kunna säga att allt går på rutin här med. På sitt sätt. Och det är ju inte för ingenting jag ska tillbaka i mars igen efter resan o fylla på sparandet ännu mer.

Sen är det dax. Att hitta sig ett ställe att bo. Och kanske för en gång skull stanna där ett tag. I mitt egna hem.


Om ni vill veta något om mig utöver mina tankar. Så har jag nu under 2 dagar varit tillbaka som kock. Micke o Rille drog till Bergen igår förmiddag o gav mig ansvaret i köket. Och jag har nu lärt mig var jag trivs bäst i en restaurang. I köket. Jag tillomed log när jag städade hela köket själv. Men det är lite som vi pratade om i boggin i lördags. Man måste våga i ett kök, jag tror jag har tappat tron på mig själv. Jag måste bara hitta den igen.
Imorrn är jag tillbaka i servisen. Eller som restaurangansvarig om man får vara dryg o säga så? Det är ingen vanlig dag imorrn heller. Jag kommer snart vara med i norsk Tv. För imorrn kommer ett program som heter jänter på hjul hit. Och de ska filma i restaurangen. Jag är enda servis, så jag blir nog med. Det går fint det. Vore ju jobbigt om man tappa nåt.... äähh. Det löser sig, det gör det alltid.

Nu ska jag sluta skriva massa svammel. Jag går heeelt bananas istället o börjar läsa en bok. Eller kollar vänner, som vanligt.

puss o gonatt.


Hittade ett gammalt roligt kollage.



Är planen rätt?

Jag har lite framtidsångest. Har jag planerat mitt liv för långt fram om man jämför med hur det varit de senaste åren? Eller är det helt enkelt så att jag växt upp o kanske inte riktigt behöver flänga runt hela tiden? Vad vet jag.
Planen ser allafall ut på följande vis. Slutar här i oktober. Flyttar hem till Kungsör i 2 månader innan jag drar till Asien med Magda o Vicky. Klarar jag att bo hemma i 2 månader? Nu tänker jag inte på själva kungsör, för det klarar jag nog. Men att som 25 åring flytta hem till mamma o pappa igen kanske går sådär. Efter Asien tillbaka hit till Finse för att spara lite mer pengar efter resan. Och sedan flytta till Gbg i slutet av maj nästa år. O sen bo där. Ha mitt liv där. Mitt hem. Det är ju det jag vill, ha ett eget hem. Men vart jag vill är jag inte helt 100 på, men ungefär 80 klar på att det är gbg som är the place to be. Det blir säkert bra. Och ändrar jag mig på vägen så kan jag ju alltid göra det.

Är det rätt att tacka nej till något som jag sökt till sen jag tog studenten, jobbat med i 2 vintrar och nu känner att det räcker? Och ja för alla som läser jag pratar om Sälen. Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle tacka nej. Jag som va så jäkla säker på det förra året. Det var tillomed jag som ringde Mattis o styrde upp mitt jobb, dom behövde inte ens ringa mig. O sen i år bara helt off. Jag vettifan. Kommer jag ångra mig? Eller gör jag rätt o inser att jag är bland de äldsta på plats som då inte är chef? Jag tror jag gör rätt, jag hoppas jag gjort rätt.
Men självklart kommer jag åka upp o hälsa på. En söndag till torsdag helt klart. I mars när jag kommer hem. Lätt.


Nu ska jag kolla resor till Bangkok. Im going back again. I like it.

puss o kram

Dålig uppdatering.

Dagarna rullar på. Ibland går dagarna fort och jag har askul. Ibland suger det hästpung. Inte jobbet. Men allt annat runt omkring. Jag fortsätter med inställningen, man måste lära sig att leva på Finse. Och jag kan då säga att jag har mycket kvar att lära. Men en dag så händer det. Måste bara få in en vana på det. Vadå ensamt. Jag har väl bott själv i en lgh i Hbg. Men som sagt. Det handlar om en vana som måste övas in. Kommer gå galant!

Annars då? Jorå. Senaste tiden har jag hunnit med att vara i Oslo. Kan va den fullaste dagen i Oslo genom tiderna. Vaknade upp dagen efter med knän som liknade de i Spanien efter den tuffa "strandfestivalen". Kul va det, roligast va nog att det va den första tanken som slog mig när jag vaknade. Faaan, inte igen. Men det gick bra. Efter många omläggningar så lyckades jag få de hyffsat fina till bröllopet.
Bröllopet ja. Det va jag på i helgen. För en vecka sen satt jag på tåget mot Oslo för att sedan ta mig vidare hem till Kungsan. Riktigt kul hade jag både fredag på öltältet och bröllopet i Gävle på lördagen. Jag behövde komma bort ett tag. Och fyfan va skönt det va att sitta hemma hos Malin i fredags o bara dricka öl några st o snacka skit. Inget hets o inget liv. Mötte ju sedan upp alla andra så man hann med att träffa de flesta endå. Och när Tobbe springer upp på byn vid 2 snåret på natten för att träffa mig, ja då blir man glad!

Det är många saker jag vill blogga om egentligen. Men eftersom precis alla kan läsa så avstår jag. Vissa saker är helt enkelt till för att hålla för sig själv. Men som alltid annars. Jag överlever. Och ja, det är fan värt att vara här. Om 7 dagar smäller det igen. Då kommer lönen och man inser att man orkar kämpa vidare i 2 månader till.

puss o kram